Op zoek naar een locatie voor je pensioenviering?

Het pensioen is een mijlpaal in het leven. Het is het einde van een lange loopbaan en het begin van een mooie periode waarin je kan genieten van alles wat je doorheen je leven hebt opgebouwd. De pensioenviering is de symbolische overgang van het ene naar het andere hoofdstuk. Dit belangrijke moment moet je dan ook vieren! 

Geen betere plek voor een pensioenviering dan Publiek Authentiek, in Zwijnaarde. In onze feestzaal komen oud en nieuw op een mooie manier samen. Eeuwenlang was ons pand verbonden met de Sint-Pietersabdij en later met het kasteel della Faille, onder de naam burgerhuis “De Torre”. Het gebouw kreeg zijn naam door de kenmerkende duiventoren, die al sinds de 17e eeuw fier overeind staat. Aanpalend aan dat prachtige bouwwerk staat de huidige feestzaal die van alle moderne snufjes voorzien is. Hier staat comfort centraal, maar dan wel in een historisch kader.

Een pensioenviering met alles erop en eraan

Elk soort feest heeft zijn eigen karakteristieken. Voor een pensioenviering is dat niet anders. Vaak wordt een pensioenviering voor een specifieke werknemer georganiseerd door een bedrijf en worden er enkel werknemers en nauwe familie uitgenodigd. Of mogelijk wordt er een keer per jaar een pensioenviering georganiseerd voor alle werknemers die dat jaar op pensioen gegaan zijn. Hoe dan ook, de sfeer op een pensioenviering is tegelijkertijd formeel en informeel. Collega’s onder elkaar, maar dan niet op de werkvloer.
Ben je van plan om veel volk uit te nodigen op de pensioenviering? Geen probleem. Onze feestzaal van 230 m² groot biedt plaats aan tot wel 200 personen. Al kunnen we natuurlijk ook een kleiner en gezellig decor in elkaar toveren.

We voorzien ook gratis wifi en er is presentatiemateriaal aanwezig. Je kan rekenen op onder andere een beamer en een microfoon. Want geen pensioenviering zonder een speech van de gepensioneerde natuurlijk. Dat alles met professioneel audio- en videomateriaal.

tuinfeest bij feestzaal publiek authentiek 4

Zin in een authentieke beleving voor jouw pensioenfeest?

Contacteer ons

Tips voor een geslaagde pensioenviering

Formeel en informeel

Het kan uitdagend zijn om een geslaagde pensioenviering te organiseren. Huwelijksfeesten en vormsels zijn informeel, vrolijk en feestelijk. Bij lezingen of seminaries is de toon dan weer formeel. Een pensioenviering zit er ergens tussenin. Collega’s en werknemers komen er samen om het succes en afscheid van één van hen te vieren, maar ook leidinggevenden zijn doorgaans aanwezig. Je bent op het werk, maar eigenlijk ook niet. Het kan een evenwichtsoefening zijn om een pensioenviering te organiseren.

Bij Publiek Authentiek hebben we de nodige ervaring. Elke pensioenviering is uniek. Je kiest zelf hoe formeel of informeel je het wil maken. Doorgaans begint de pensioenviering met een receptie, gevolgd door een toespraak van de pas gepensioneerde. Daarna kan er een maaltijd volgen, of je houdt het losjes met foodtrucks en bars. In onze tuin kan je – bij mooi weer – de pensioenviering ook gewoon in open lucht organiseren.

tuinfeest bij feestzaal publiek authentiek 3
When Whisky Meats BBQ copyright Patsy 84 1 e1660044505654

Catering is cruciaal

Wil je de pensioenviering afsluiten of starten met een diner, dan is het belangrijk een goede cateraar te voorzien. Bij Publiek Authentiek geven we je graag tips. We staan altijd graag in nauw contact met de cateraar om een vlekkeloze samenwerking te kunnen garanderen. Als er hapjes en drankjes voorzien worden, moet je daarmee rekening houden bij de opstelling van de tafels. Ook daar zijn de mogelijkheden overigens legio.

Een vlot bereikbare pensioenviering vlakbij Gent

Het is ook niet onbelangrijk dat de locatie voor de pensioenviering vlot bereikbaar is. Je wil niet dat genodigden afhaken omdat het te ver rijden is of omdat er geen parkeerplek te vinden is. De locatie van Publiek Authentiek is onverbeterbaar. Je vindt onze locatie voor een pensioenviering op enkele minuten van de op- en afritten van de E17, E40 en de R4. Wie in centrum Gent woont, kan zelfs makkelijk met de fiets of het openbaar vervoer afzakken.

business events in publiek authentiek 8

Maak kennis met Els

Onze gastvrouw met tonnen internationale ervaring.
Els Vanlooy

Els Vanlooy
Gastvrouw

Jarenlang genoot ik van een leuke job in de reissector. Mooie reizen op maat organiseren naar prachtige bestemmingen, zelf reizen naar de verste uiteinden van de wereld, interessante mensen ontmoeten en begeesterende momenten beleven.

Toch wist ik onbewust dat ik nog meer wou doen met dat ‘creëren van mooie momenten’. Met de komst van een kind diende een ommezwaai op professioneel vlak zich aan.

Toen burgerhuis “De Torre” op ons pad kwam, vielen alle puzzelstukken dan ook in mekaar. Mijn tweede kindje oftewel Publiek authentiek was geboren. Een plek voor ontmoeting en verbinding waar mooie momenten worden gecreëerd en beleefd.

Mogelijke opstellingen

Zaal Publiek ( 160 m² )

feestzaal opstelling

Zaal Authentiek ( 70 m² )

business opstelling

Zin in een authentieke beleving voor jouw feest?

Contacteer ons