Trends in feestzaaldecoratie voor 2024: inspiratie en tips

publiek authentiek evenement 2

Of je nu een bruiloft, bedrijfsevenement, verjaardagsfeest of een andere speciale gelegenheid plant, de decoratie van de feestzaal speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer. Het jaar 2024 brengt nieuwe trends op het gebied van feestzaaldecoratie die van jouw evenement een onvergetelijke ervaring maken. Op zoek naar inspiratie? We prikkelen graag je creativiteit en stellen je voor aan de nieuwste trends in feestzaaldecoratie voor 2024.

Uw evenement in Zaal Publiek Authentiek? Contacteer ons

1. Duurzaamheid als leidende trend

Duurzaamheid blijft ook de belangrijkste decoratietrend in 2024. Zowel evenementenplanners als gasten verwachten dat een evenement duurzaam georganiseerd wordt. Gerecycleerde materialen, energiezuinige verlichting en efficiënte verwarming en koeling zijn de norm geworden.

In het kader van die duurzame omwenteling zijn ook planten steeds prominenter aanwezig in feestzalen. Niet alleen als decorstukken, maar ook als echte blikvangers. Ze geven je evenement een groene, duurzame uitstraling en creëren een ontspannen sfeer waar iedereen zich comfortabel voelt.

2. Verlichting

Decoratiestukken met verlichting zullen ook in 2024 trendy blijven. Denk aan sfeervolle lichtslingers, led-vloeren en lichtgevende tafeldecoraties. Licht zal de stemming van je feest beïnvloeden en creëert een magische sfeer. Speel met kleurtemperaturen en intensiteit om de gewenste sfeer voor jouw evenement te bereiken.

privefeest in zaal publiek authentiek 30

3. Kunst op je evenement

Moderne kunst en abstracte decoraties hebben hun weg naar feestzaaldecoratie gevonden. Kies voor kunstzinnige sculpturen, geometrische vormen en abstracte kunstwerken om een eigentijdse en artistieke sfeer te creëren. Die decoraties voegen een kunstzinnig element toe aan de ruimte en kunnen zelfs dienen als gespreksstarters onder de gasten.

Je kan ook originele moderne beeldhouwwerkjes op de tafels plaatsen. Je geeft de evenementzaal zo een erg persoonlijke toets die de boodschap van het evenement kan onderlijnen.

4. Vintage en nostalgie

De vintage trend blijft populair in 2024. Denk aan decoraties geïnspireerd door de jaren ’80 en ’90, zoals neonlichten, retro meubilair en vintage muziekapparatuur. Het oproepen van nostalgische gevoelens geeft een persoonlijke en warme touch aan het evenement. Ook hier geldt dat de vintage toestellen leuke gespreksstarters zijn.

5. Minimalisme en eenvoud

In contrast met vintage meubels en kunstinstallaties kan je ook kiezen voor een heel sobere inrichting. Strakke lijnen, neutrale kleuren en eenvoudige arrangementen creëren een verfijnde en eigentijdse uitstraling. Je kan dan eventueel kiezen voor één centrale blikvanger die de ruimte een coherent gevoel geeft.

6. Virtual reality in feestzaaldecoratie

We sluiten af met een trend die in 2024 zeker niet zal verdwijnen. Artificiële intelligentie en virtual reality zijn overal en vinden ook hun weg naar feestzalen.

In de praktijk zien we dat vooral in de opkomst van VR-brillen. Met die brillen kan je van de feestzaal een geheel nieuwe ruimte maken. Organiseer je een bedrijfsevenement waar je een nieuw product voorstelt, dan kan je je discours met VR een stuk interessanter maken. Dat geldt ook voor seminaries of bijscholingen. Virtual Reality maakt van elke theoretische uiteenzetting een echte belevenis. Of zet VR in als entertainment. Je gasten zullen zich zeker vermaken met de nieuwste VR-spelletjes.

De trendy feestzaal van Publiek Authentiek

2024 belooft een jaar te worden van opvallende feestzaaldecoraties, waar duurzaamheid, VR en vintage centraal komen te staan. Of je nu gaat voor abstracte kunst als blikvanger, opvallende verlichting of vintage muziektoestellen, we luisteren bij Publiek Authentiek naar je wensen en helpen je om jouw evenement te organiseren.

Onze karaktervolle evenementenlocatie biedt plaats aan tot wel 200 mensen. We werken met de nieuwste audiovisuele apparatuur en helpen je graag de indeling uitwerken. Je vindt onze feestzaal bovendien vlakbij de E40 en E17, voor iedereen vlot bereikbaar dus. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Zin in een authentieke beleving voor en mét jouw bedrijf?

Contacteer ons